Манчестър Сити – Тотнъм 1:0 /първо полувреме/, 18-ти кръг, Висша лига

Манчестър Сити имаше тотално превъзходство през първото полувреме на двубоя на „Етихад“.

Още в 9-та минута Лерой Сане проби в наказателното поле на Тотнъм и пусна остър пас, който бе избит от Ян Вертонген.

Манчестър Сити поведе в резултата в 14-та минута. Лерой Сане центрира от корнер в наказателното поле на „шпорите“, където Илкай Гюндоган бе оставен непокрит и с глава вкара топката във вратата на Уго Лорис.

Кевин де Брюин изведе Серхио Агуеро сам срещу Уго Лорис в 23-та минута, но вратарят успя да спаси удара на аржентинеца. След това отбитата топка попадна в Рахийм Стърлинг, но той стреля неточно в аут.

Кевин Де Брюин отправи много хубав далечен удар, но Лорис отново спаси.

Илкай Гюндоган тества отново Лорис в 27-та минута, но вратарят внимаваше и спаси.

Лерой Сане излизаше на отлична позиция в 32-та минута, но си поведе по-дълго топката и това позволи на Уго Лорис да излезе и да улови топката.

Серхио Агуеро отправи хубав удар от границата на наказателното поле на Тотнъм в 33-та минута, но встрани от левия стълб на вратата на Лорис.

Единственото по-опасно положение пред вратата на Манчестър Сити бе в 35-та минута, когато Хари Кейн стреля от границата на наказателното поле, а топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Едерсон.

Футболистите на Манчестър Сити имаха претенции за дузпа в 45-та минута при домакинството на Тотнъм на „Етихад“ от 18-ия кръг на Висшата лига. Серхио Агуеро стреля, а топката срещна ръката на Дани Роуз, но съдията прецени, че няма основание да посочи бялата точка.

Удар на Илкай Гюндоган в добавеното време на първата част бе отразен от Уго Лорис.