Полузащитникът Кевин Де Бройне и вратарят Едерсон ще пропуснат четвъртфиналния мач на Манчестър Сити срещу Нюкасъл Юнайтед от ФА Къп поради контузии, каза мениджърът Пеп Гуардиола. Едерсон беше принудително заменен по време на равенството 1:1 във Висшата лига с Ливърпул след сблъсък с Дарвин Нунес, при който бе отсъдена дузпа.

Междувременно Де Бройне има разтежение на слабините, което бе причината да бъде оставен извън отбора на Белгия за приятелските мачове с Ирландия и Англия този месец.

„Кевин не е готов. Той вече игра на "Анфийлд" с някои проблеми. Но се подобрява. Не е готов за утре. Говорихме с мениджъра на Белгия Доменико Тедеско и той реши да не рискува", каза Гуардиола на пресконференция.

„Благодарен съм, защото той не се чувстваше добре и може да се възстанови до края на сезона. Кевин игра добре срещу Ливърпул. Всички играчи имат проблеми, но денят след като не се чувстваше добре, е по-добре да се погрижиш за здравето си.

Едерсон се подобрява, надявам се, че ще бъде готов след международната пауза. Утре със сигурност той няма да играе. Тогава ще има две седмици почивка, ще се възстанови, ще видим как той се чувства“, разясни Гуардиола.

Испанецът също потвърди, че Джак Грийлиш се е завърнал след контузия в слабините и ще бъде част от отбора. Полузащитникът не е играл от победата с 6:2 над Лутън Таун в петия кръг на ФА Къп.

Сити се изправя срещу Нюкасъл за четвърти път този сезон, след като ги победи два пъти в лигата, но отборът на Еди Хоу ги изхвърли от Купата на лигата през септември.

„Този сезон и предишните, откакто Еди Хау е там и хората от Саудитска Арабия поеха клуба, винаги са били напрегнати мачове. Не очакваме нещо различно“, каза Гуардиола.

„Имаме невероятен шанс у дома с нашите хора. Нуждаем се от подкрепата на феновете в домакински мачове, както имахме срещу Манчестър Юнайтед при победата с 3:1, не помня такава атмосфера от дълго време.

Утре няма да е изключение. Имаме нужда от него, за да стигнем отново до полуфинала на „Уембли“, завърши мениджърът. /БТА