Манчестър Сити победи Тотнъм с 4:2 в отложен мач от 7-я кръг на Висшата лига. Головете за "гражданите" бяха дело на Ерлинг Халанд, Хулиан Алварес, както и на два пъти Рияд Марез, а за "шпорите" точни бяха Деян Кулушевски и Емерсон. С тази победа Манчестър Сити отново е 2-ри с 42 точки, докато Тотнъм запазва своята 5-та позиция с 33 пункта на сметката си.

В първите десетина минути двата отбора бяха по-предпазливи, като отсъстваха положения, но Манчестър Сити се опитваше да наложи контрол върху притежанието на топката. В 19-а минута Джак Грийлиш подаде към Илкай Гюндоган, който овладя и опита изстрел с десния крак извън наказателното поле, но той премина встрани от лявата греда на Юго Лорис. В следващите секунди отново Грийлиш опита страхотен пас към точката на дузпата, а Хулиан Алварес нанесе удар, но той бе прекрасно блокиран от Ерик Дайър.

70 снимки

Последваха няколко по-здрави, дори груби, единоборства, като и двата отбора не искаха да отстъпят в средата на терена. В 36-а минута дойде най-доброто положение в мача досега, след като Бен Дейвис навлезе в наказателното поле и центрира за Сон, който надскочи Нейтън Аке, но ударът с глава на корейския нападател бе уловен от Едерсон. Три минути след това Рико Люис опита хубав и плътен изстрел от разстояние, но след последвалия рикошет Юго Лорис направи добро спасяване с лявата си ръка.

Манчестър Сити Тотнъм статистика

източник: Sofascore

В 42-та минута Ерлинг Халанд бе изведен сам срещу вратаря след невероятно подаване от Нейтън Аке, но вратаря на Тотнъм скъси бързо дистанцията, а прехвърлящият удар на норвежкия нападател бе спасен от стража на "шпорите". Секунди след това отново Халанд бе намерен след центриране, а повторно опита да изпревари атакуващия футболист, но закъсня и за негов късмет изстрелът с глава на нападателя премина над напречната греда.

В последната минута на редовното време за първото полувреме Едерсон и Родри не се разбраха и допуснаха груба грешка, а топката се озова в Деян Кулушевски, който с удар с левия крак матира отбраната на "гражданите" и изведе отбора си напред в резултата - 1:0 за Тотнъм.

Минута след това последва нова контраатака за Тотнъм, а Кулушевски намери Хари Кейн в наказателното поле, като нападателят се пребори за топката срещу Родри и стреля. Първоначално Едерсон спаси, но след това Емерсон успя да допълни на опразнената врата и да удвои резултата за "шпорите" - 2:0 за Тотнъм.

В 52-та минута Хулиан Алварес се възползва от разбъркване в наказателното поле и успя да вкара топката в опразнената врата, за да намали резултата - 1:2.

Само две минути след това Рияд Марез отправи добро центриране към Ерлинг Халанд, който се извиси високо във въздуха и стреля с глава, без да остави шансове на Юго Лорис за намеса - 2:2.

Секунди отминаха и Рияд Марез опита удар с десния крак от границата на наказателното поле, но той премина вляво от гредата на Юго Лорис. В 59-та минута Тотнъм отново направи чудесна контраатака, при която Хари Кейн намери Деян Кулушевски, който напредна с топка в крака и върна към точката на дузпата за Иван Перишич, но ударът на хърватина бе блокиран от Рико Люис, а след това се отклони и от напречната греда. Късмет за Манчестър Сити!

В 64-та минута Рияд Марез напредна в наказателното поле, след като Иван Перишич не бе на позиция, а офанзивният футболист направи финт и стреля в близкия ъгъл на Юго Лорис, който не реагира за пореден път добре и пълният обрат бе факт - 3:2 за Манчестър Сити.

В следващите 20-на минути двата отбора опитваха атаки, като по-активният отбор бе този на "гражданите", но отсъстваха чистите голови положения.

В 90-та минута Ленгле допусна ужасяваща грешка, която остави Рияд Марез сам срещу вратаря, а алжирецът поведе топката с левия крак и технично прехвърли Юго Лорис, за да направи резултата 4:2.

Манчестър Сити: 31. Едерсон, 6. Нейтън Аке, 5. Джон Стоунс, 25. Мануел Аканджи, 82. Рико Люис, 16. Родри, 8. Илкай Гюндоган, 10. Джак Грийлиш, 26. Рияд Марез, 19. Хулиан Алварес, 9. Ерлинг Халанд

Треньор: Пеп Гуардиола

Тотнъм: 1. Юго Лорис, 33. Бен Дейвис, 15 .Ерик Дайър, 17. Кристиан Ромеро, 14. Иван Перишич, 5. Пиер-Емил Хойберг, 30. Родриго Бентанкур, 12. Емерсон, 7. Хюн-Мин Сон, 21. Деян Кулушевски, 10. Хари Кейн

Треньор: Антонио Конте