Бъдещето на Джак Грийлиш в Манчестър Сити е под въпрос, тъй като „гражданите“ планират да обновят състава си през лятото, пише HITC. Информацията гласи, че шампионите, които се стремят да спечелят Висшата лига за четвърти пореден сезон, Шампионската лига и ФА Къп, с което биха направили втори пореден требъл, търсят да подобрят състава си.

Това може да означава продажбата на някои от големите на „Етихад“, а един от играчите, чието бъдеще далеч не е сигурно, е Джак Грийлиш. Английският национал кара трудна кампания с редица контузии, в допълнение към незадоволителната форма. 28-годишната бивша звезда на Астън Вила все още не е започнал като титуляр в нито един мач тази година за „гражданите“, които се интересуват от крилото на Наполи Хвича Кварацкхелия.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Изданието пише, че в Ман Сити имат притеснения относно липсата на напредък в играта на английския национал, който получва по 300 хиляди паунда на седмица, през последните 12 месеца. Грийлиш подписа шестгодишен договор до 2027-а година, когато пристигна на „Етихад“ през 2021-а година за 117.5 милиона евро.

Нападателят вече кара третия си сезон в Манчестър Сити. Въпреки че спечели редица трофеи,  включително Висшата лига и Шампионската лига, мястото му титулярния състав на Хосеп Гуардиола далеч не е гарантирано. Англичанинът записа седем мача като титулр и още толкова от пейката в първенството този сезон.

Сити е трети в таблицата на Висшата лига с 63 точки от 28 мача, на точка зад Арсенал и Ливърпул, които са съответно първи и втори.