Ръководството на английския Манчестър Сити ще се опита да продаде национала Рахим Стърлинг в рамките на една година, съобщава вестник Дейли Мирър. 

По информация на неназован източник, цитиран от вестника, футболистът ще бъде поставен в трансферната листа, ако не постигне споразумение за нов договор с "небесносините".

Сегашният договор на Стърлинг изтича през юни 2020-а година. Той получава по 170 хиляди паунда на седмица, но иска да му бъдат подобрени условията. Изданието предполага, че ако Стърлинг получи увеличение на заплатата, то в новия договор няма да бъде вкарана откупна клауза и Ман Сити ще може свободно да определя цената му.

Стърлинг играе за Сити от 2015-а година, а през миналия сезон записа 46 мача на клубно ниво във всички турнири, като реализира 23 гола и подаде за още 12.

Предположенията са, че двете страни ще се опитат през започващия нов сезон да стигнат до споразумение. Но ако след Нова година няма такова, то от пролетта на 2019-а английският нападател ще бъде предлаган на различни клубове и мениджъри. 

В момента играчът е в заслужена ваканция след края на Световното първенство в Русия, където заедно с Хари Кейн беше един от най-креативните английски футболисти./БТА