Английският първенец Манчестър Сити ще започне преговори за нов договор с Едерсон. 30-годишният бразилски вратар има още две години до края на настоящия си договор, но въпреки това „гражданите“ вярват, че е напълно логично да се осигурят услугите на стража за още по-дълго време и то възможно най-скоро, пише Daily Star.

От пристигането си зо 35 милиона паунда през юли 2017-а година от Бенфика Едерсън се превърна в неизменна част от състава на Хосеп Гуардиола и спечели пет пъти Висшата лига, два пъти ФА Къп, четири Купи на Лигата, както и Шампионска лига, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство. Несъмнено той се доказа като един най-добрите вратари в света, това обяснява защо Сити толкова силно иска да го обвърже с нов контракт.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

В момента бразилецът печели по 120 000 паунда на седмица, но се очаква заплатата му да скочи до 200 000 паунда на седмица. В момент стражът е извън игра, след като се контузи по време на дербито с Ливърпул (1:1) миналата седмица.

На „Етихад“ се надяват да убедят и резервата на Едерсон - Щефан Ортега да удължи престоя си. 31-годишният германски вратар, който пристигна като свободен от Арминия Билефелд през лятото на 2022-а година има само една година от настоящия си договор. Смята се, че Ортега, който получава по 55 хиляди паунда на седмица, иска да бъде номер едно под рамката на вратата и затова е готов да напусне клуба през лятото.