Продължават всекидневно да се появяват най-различни информации за футболисти, които Нюкасъл ще привлече през зимата. Едно е ясно обаче, новите собственици планират да похарчат много пари още през януари и да направят всичко, за да спасят „свраките“ от изпадане.

Тимът на Еди Хау към момента заема последното място във висшата лига и ако утрешният мач с Арсенал може да се каже, че не е толкова решаващ, то през следващата седмица изключително важни двубои чакат отбора от североизточна Англия. Две последователни домакинства срещу преките конкуренти за оцеляване Норич и Бърнли със сигурност са от така наречените мачове за 6 точки. След като през последните месеци се завъртяха редица имена, които ще преминат в Нюкасъл едва ли не още с отварянето на трансферния прозорец, сега, по информации на английските медии, клубът проявява  сериозен интерес към играча на Манчестър Сити Олександър Зинченко.

Украинският национал е  поливалентен  състезател и може да играе на няколко позиции. Според информациите, точно това се е харесало на мениджъра Еди Хау и той настоява за привличането на Зинченко през зимата.  24-годишният състезател има изиграни само 56 минути във висшата лига от началото на сезона и със сигурност би желал да играе по-често. Украинецът също не би отказал трансфер на североизток, тъй като знае, че там ще бъде основна част от състава и на него ще се разчита.