Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп се изказа изключително остро срещу спекулациите, касаещи бъдещето му. Според редица медии в Аржентина, той бил едва ли не големият фаворит да застане начело на местния национален отбор. 

Това предизвика коментар от страна на президента на местната футболна федерация, който обяви, че просто не може да си позволи да ангажира Гуардиола заради "космическата му заплата". А това на свой ред предизвика и гневната реакция на испанския специалист. 

"Разочарован съм, защото не може президентът на федерацията на Аржентина да говори, че не можел да си ме позволи заради космическата ми заплата. Откъде този човек знае каква е заплатата ми и на какво отгоре я коментира?"

"Също така, никой от Аржентина не ме е питал дали въобще имам намерение да поема национален отбор. Знам много добре, че подходът към работата в национален тим е съвсем различен и затова не съм изкушен от подобна опция по принцип."

"И не на последно място - никой не се е свързвал с мен. Трябва да сте наясно, че аз имам договор и смятам да го изпълня докрай и да развия проекта. Така че нека е ясно - аз няма да водя Аржентина. Но просто шефът на тази федерация не може да казва, че не може да си ме позволи заради огромната ми заплата", разлюти се Гуардиола.