Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола изрази недвусмислено мнението си за ситуацията в началото на мача с Ливърпул (1:3), в която „гражданите” поискаха да бъде отсъдена дузпа. Наставникът благодари на съдийската среща прекалено саркастично и на висок тон с „Благодаря ви много”, за да покаже какво мисли за техните действия в срещата.

След последния съдийски сигнал Пеп Гуардиола навлезе на терена, за да поздрави всички играчи - и на Ливърпул, и на Манчестър Сити. Стигайки до Майкъл Оливър и неговите помощници той красноречиво започна да им стиска ръцете и да изразява с езика на тялото си своето несъгласие с част от техните решения.

„Аз ги поздравих, не съм им казал нищо, благодарих им”, сподели Пеп Гуардиола след мача, попитан за поздрава към реферите.

Ливърпул победи с 3:1 Манчестър Сити в мач от 12-ия кръг на Висшата лига.

Точно преди Фабиньо да реализира първия гол в мача в 6-ата минута, имаше спорна ситуация, при която се видя, че Трент Александър-Арнолд играе с ръка в наказателното поле, но главният рефер не отсъди наказателен удар дори и след помощта на ВАР.