Наставникът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола заяви, че не е искал да нарече нападателя на Ливърпул Садио Мане симулант. След последния кръг наставникът на „гражданите“ направи изказване, което впоследствие предизвика ответна реакция от Юрген Клоп. В него Пеп заяви, че понякога Мане "се гмурка в наказателното поле".

"Дузпи, като тази срещу Лестър в 94-тата минута, са "уау". Далеч не съм искал да кажа, че Садио Мане е такъв тип играч, защото го харесвам много“, заяви Пеп.

„За Юрген това беше дузпа, за рефера беше дузпа, за ВАР също беше дузпа. Може би аз греша, или пън не, мислейки си, че може би това не беше дузпа. Юрген познава Садио по-добре от мен, което аз уважавам много. Щом той казва, че Садио не е такъв, значи не е“, добави още испанецът.

„Късните голове на Ливърпул са често явление, защото те непрекъснато натискат своя съперник. Затова е добре да се изправиш срещу тях и да се опиташ да ги надиграваш. Винаги, когато Ливърпул спечели в последните минути, синът ми и дъщеря ми ме питат колко голям късмет има Ливърпул. Казвам им, че това не е късмет. Това, което Ливърпул прави толкова много пъти през този и миналия сезон, се дължи на невероятното качество и талант да се бориш до самия края. Това казвам и на моите играчи. Не е късмет. Ако се случи един или два пъти, добре, но то се случи може би 10 или 13 пъти", сподели Пеп Гуардиола.