Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола храни огромно уважение към своя колега от Кристъл Палас Рой Ходжсън, но заяви, че едва ли ще се наслади на толкова дълга треньорска кариера като неговата.

Ходжсън се притеснява от още по-лош сценарий за Палас

Днес от 17 часа българско време намиращите се в чудесна форма „граждани” посрещат закъсалия Палас, който съвсем наскоро бе поет от Ходжсън. 70-годишният специалист стана най-възрастният специалист, получавал назначение във Висшата лига на Англия. Гуардиола е по-млад от него с 24 лета и няма никакви амбиции да работи във футбола до такава възраст.

„О, определено няма да бъда треньор толкова дълга, обещавам ви го. Аз си имам голфа и го обожавам”, заяви с усмивка испанецът.

Гуардиола счита Купата на Лигата за излишно занимание

„Въпреки всичко се възхищавам на Ходжсън. Той има такава дълга кариера и аз уважавам това. Уважавам и Гарет Бари, който натрупа 600 мача във Висшата лига, всъщност го поздравявам. Това е невероятно, харесвам такива моменти.”

„Обичам хората, които се задържат тук дълго време. Те може да имат върхове и спадове, успехи и неуспехи, но продължават заради своята страст.”

„Възхищавам се на Ходжсън, че на 70 има енергията да се изправя пред играчите си, да ги готви за мачове, да има този адреналин. Той бил селекционер на Англия, на Швейцария”, добави Гуардиола.