Лидерът в Англия Манчестър Сити скрепи първото си място след 30-ия кръг в Премиършип, надделявайки като домакин на Уотфорд с 3:1. Хеттрик за „гражданите” заби Рахийм Стърлинг (46’, 50’, 59’), а голът за Уотфорд дойде от Жерар Делоуфеу в 66-ата минута.

Победата за тима на Хосеп Гуардиола е логична, но първият гол за Сити бе повече от странно зачетен. По този начин Сити увеличи аванса си пред Ливърпул на върха и вече е със 74 точки, докато мърсисайдци са с 40. Все пак Ливърпул е с мач "в ръкава", като в неделя посреща Бърнли на "Анфийлд". Мачът е с начален час от 14,00 часа и ще можете да гледате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

Класиране в Англия след 30 кръг

Иначе Хави Грасия направи цели седем промени в своя състав преди мача, за разлика от изминалия мач в първенството срещу Лестър Сити. Трима защитници бяха оставени на пейката, а изработеният първи гол срещу „лисиците” от Жерар Делоуфеу и Трой Дийни също бяха на пейката.

Хосеп Гуардиола направи две промени, като Кевин Де Брюин отсъства заради травма и е заменен от Риад Марес, докато Бернардо Силва се върна в средата. Николас Отаменди замени Джон Стоунс.

Илкай Гюндоган пусна чудесен пас за Серхио Агуеро в наказателното поле на Уотфорд. Аржентинецът свали с гърди към Стърлинг, който бе в двуметрова засада. Дариил Янмаат атакува топката, след като англичанинът понечи да играе с нея, а след шпагата топката влетя параболично във вратата на Фостър – 1:0. Асистент-арбитърът вдигна флага за засада, но главният съдия Пол Тиърни след кратка дискусия реши да зачете гола. Все пак от много точки в официалния футболен правилник, що се отнася за ситуацията "засада", то има една, която защитава теорията на съдийската бригада. Тя е, ако футболист на защитаващия се тим играе с топката по какъвто и да било начин, то това "докосване" неутрализира нередовната позиция на атакуващия футболист, който е в засада.

Това попадение стъписа хората на Хави Грасия, които регистрираха втори гол след само четири минути игра. Риад Марез се освободи отдясно и пусна успореден пас по земя за Стърлинг, който бе оставен непокрит във вратарското поле на Фостър – 2:0 за тима на Пеп Гуардиола.

Девет по-късно Силва пусна прелестен пас за Стърлинг в наказателното поле. Англичанинът овладя топката, бутна я надясно, елиминирайки защитник на Уотфорд и с фино докосване покачи за 3:0.

Все пак в 66-ата минута Уотфорд върна едно от попаденията на Сити чрез Жерар Делоуфеу. Испанецът бе заменен предната минута с Трой Дийни, а Фостър прати дълга топка за Дийни. Нападателят на Уотфорд свали с глава към Делоуфеу, който с първото си докосване прати топката във вратата на Едерсон – 3:1.

До края на срещата двата отбора продължиха да играят във вихрено темпо, като повечето работа бе за сметката на Фостър. Пропуски за домакините направиха Габриел Жезус на няколко пъти и Николас Отаменди. Иначе в следващия кръг Сити гостува на Фулъм, докато Уотфорд гостува на Манчестър Юнайтед.