"Стамфорд бридж" се оказа негостоприемно място за Рахийм Стърлинг. Звездата на Манчестър Сити стана жертва на расистки обиди по време на мача с Челси (0:2).

Полицаи от Лондон са пътували вчера до Манчестър, за да се срещнат с играча и да снемат неговите показания. В социалните медии се появиха редица снимки и видео материали на фенове на Челси, които красноречиво показват как и какво крещят срещу Рахийм Стърлинг.

Бившият играч на Ливърпул сподели за случилото се с охранителния екип на „Стамфорд бридж“ непосредствено след мача, че е чул расистки обиди по свой адрес. От клуба са идентифицирали феновете, за които се твърди, че са използвали подобен език, но до снощи не са били организирани арести или санкции.

Стърлинг: Вестниците подклаждат расизма във футбола

Шокиращите сцени предизвикаха Рахийм Стърлинг да даде изявление в социалните мрежи, за да обясни ситуацията.

От Челси вече потвърдиха, че работят в тясно сътрудничество с полицията, за да осигурят кадри от камерите на BTSport, които отразяват мача. Разследващите се опитват да намерят и аудио, което да потвърди какво точно са викали привържениците.

Крилото на Манчестър Сити трябваше да вземе топката, близо до ъгловото флагче през първото полувреме на срещата от 16-ия кръг на Висшата лига, когато срещна жестоките обиди на феновете от първите редове на трибуна „Матю Хардинг“.