Отборът на на Манчестър Сити успя да надвие Тотнъм с 1:0 във финала за Купата на Лигата в Англия. Герой за "гражданите" се оказа централният бранител, Аймерик Лапорт, отбелязал гол в 82-та минута. 

10 снимки

Двубоят започна с подчертан натиск на "гражданите". В рамките на първите 10 минути шансове се откриха пред Рахийм Стърлинг и Фил Фодън, но и двамата не успяха да уцелят вратата на Юго Лорис. Контролът над топката в тези минути обаче беше изцяло в полза на Сити. 

В 15-та минута Ерик Дайър успя да блокира удар на Фодън, който вероятно щеше да се превърне в сигурен гол за състава на Пеп Гуардиола. Пет минути по-късно Тоби Алдервейрелд стреля от над 25 метра, но неточно. 

В 26-та минута дойде нов огромен шанс за Сити. След грешка при изнасянето на топката Кевин Де Бройне центрира, а Фил Фодън отново беше на перфектна голова позиция, но този път Алдервейрелд блокира нов сигурен гол на символичните домакини. 

Хаосът в наказателното поле на Тотнъм продължи и в 35-та минута Рияд Марез отново се оказа на голова позиция, но пак не намери целта. 

Тотнъм започна по-силно втората част и създаде не лош шанс. Джовани Ло Селсо опита късмета си, но Зак Стефен се справи подобаващо. В 55-та минута Стърлинг опита късмета си от разстояние, но доста далеч от истината. 

Продължителният натиск обаче в крайна сметка даде своя резултат. В 82-та минута, след центриране от ъглов удар, Аймерик Лапорт се извиси най-високо и заби топката покрай Юго Лорис за 1:0. Две минути по-късно Де Бройне можеше да реши всичко, но се отчете с пропуск. 

До края на срещата нови попадения не паднаха и така Сити се окичи с медалите от турнира за поредна година. 

Манчестър Сити - Тотнъм 1:0

1:0 - Аймерик Лапорт (82)

Ето и стартовите състави на двата тима:

Тотнъм: Лорис, Орие, Алдервайрелд, Дайър, Регилон, Хьойберг, Уинкс, Ло Селсо, Моура, Сон, Кейн 

Манчестър Сити: Стефън, Уокър, Диас, Лапорт, Кансело, Фернандиньо, Гюндоган, Де Бройне, Марез, Фодън, Стърлинг