Луис Диас бе една от основните фигури в дербито между Ливърпул и Манчестър Сити от 28-я кръг на Висшата лига. Колумбийският офанзивен футболист създаде няколко големи шанса за своите съотборници пред вратата на "гражданите", но и самият той имаше чудесни ситуации пред себе си да реализира.

Първата от тях бе в 42-а минута, след като показа добър дрибъл и накрая стреля от границата на наказателното поле, но топката профуча встрани от десния страничен стълб на Едерсон. В 59-а минута Диас отново имаше чудесен шанс, като спринтира с топка в крака, а накрая отклони към Дарвин Нунес, който моментално му върна топката в опасна зона, но нападателят не успя да контролира топката и тя отиде в ръцете на стража на Манчестър Сити.

Най-чистата ситуация пред него беше в 63-а минута, след като Диас получи феноменален пас от Мохамед Салах, който го остави очи в очи с противниковия вратар, но колумбиецът не успя да уцели вратата от чиста позиция.

Последният пропуск със сигурност тежи много, тъй като можеше да донесе трите точки на Ливърпул в сблъсъка, но това така и не се случи. Повече от ситуациите пред Луис Диас може да видите във видеото!