След зашеметяващ дебютен сезон за Манчестър Сити, Ерлинг Халанд беше критикуван за някои от представянията си през този сезон, въпреки че отбеляза впечатляващите 29 гола в 33 мача за действащите европейски и английски шампиони, а бившият футболист от Висшта лига Уилям Галас смята, че му липсва факторът на страха, който показа през 2022-23 г. .

"Не мисля, че Ерлинг Халанд изглежда по същия начин. Неговата игра, начинът, по който прави бягания, желанието му, не е същото като всепобеждаващия Халанд, който видяхме в Манчестър Сити миналата година. Миналия сезон той тичаше и се бореше за всяка топка – той измори защитниците, защото ги постави под голям натиск с физиката си. Защитниците винаги бяха на нокти около него", заяви той.

"Той се завърна от контузията си и футболът му се промени. Все още ли се опитва да набере скорост след контузията? Може би. Нещо в Ерлинг Халанд е много различно тази година. Ако го сравните с миналия сезон, дебютът му в Висшата лига, физическата му игра беше напълно различна. Той се бореше. Държеше топката", добави Уилям Галас.

"Миналия сезон беше животно. Защитниците бяха уплашени от неговата физика - той не даде на защитниците и секунда да дишат. Тичаше и се бореше за всяка топка. За защитниците е толкова трудно да играят срещу някой като него. В мача срещу Ливърпул той имаше два директни дуела с Върджил ван Дайк и загуби и двата. В една ситуация той успя да изстреля, но за Келехер беше лесно да спаси", завърши бившият бранител.