В лагера на шампиона Манчестър Сити са бесни от излезлия график за коледно-новогодишния цикъл на двубоите във Висшата лига. Ръководството на "гражданите" се оплаква от твърде сгъстената програма, която в същото време облагодетелства лидера Ливърпул. 

Шампионите беснеят, че ще имат само 46 часа между двубоите си с Уулвърхемптън от 21:45 часа на 27 декември и с Шефилд Юнайтед от 20:00 часа на 29 декември. В същото време мърсисайци играят с Лестър на 26 декември в ранната вечер и точно 72 часа по-късно срещат Уулвърхемптън. А "вълците" ще имат по-малко от 40 часа между битките със Сити и "червените". 

Това доведе и до бясната реакция от оперативния шеф на Сити Омар Берада, а според редица медии настоящият лидер в класирането е фаворизиран. Обяснението за по-лекия график с повечето почивки за Ливърпул е, че тимът ще участва на Световното клубно първенство и ще има двубои на 18 и 21 декември. 

"Дълбоко сме разочарование, че програмата на футболистите ни е толкова сгъстена по време на коледно-новогодишния график. Наясно сме, че държателите на телевизионните права определят кога да се случват двубоите в този период."

"Но също така трябва да се грижим за здравето на играчите и за качеството на продукта, защото той ще пострада, ако най-големите звезди не са на разположение за всички двубои заради малкото време за почивка и възстановяване", заяви Берада.