Манчестър Сити е готов да притежава рекорда за „най-скъп бранител”, след като ще опита да привлече крайния защитник на Лестър Сити Бен Чилуел през лятото. Английският национал е считан за цел №1 за Хосеп Гуардиола, а „гражданите” ще трябва да заплатят поне 95 милиона паунда за Чилуел, ако искат да го докарат на „Етихад”. Ако тази сума бъде платена, то рекордът за най-скъпия бранител ще се държи от 22-годишния футболист, след като в този момент той е притежаван от Върджил ван Дайк.

Холандецът бе закупен от Ливърпул през зимата на 2018-а година и се представя по великолепен начин с фланелката на „червените”, откак пристигна на „Анфийлд”. Испанският мениджър на Сити е готов да вземе ляв бек, който да е първи избор, след като Бенжамен Менди не спира да има проблеми с контузии, след като премина в Манчестър.

Босът на Лестър Брендън Роджърс оценява високо своя защитник, който е с контракт до 2024-а година с отбора на „Кинг Пауър Стейдиъм”. Това може да се яви пречка за Сити в преговорите между двата тима.

През миналото лято Лестър преживя тежък удар от Ман Сити, който загуби Риад Марес за рекордните за клуба 60 милиона британски лири.