По-рано този месец Ливърпул посрещна Манчестър Сити в интригуващ сблъсък от Висшата лига на Англия, който завърши без победител – 1:1. Освен огромен залог за титлата, двубоят имаше и сантиментална стойност за Юрген Клоп и Пеп Гуардиола. Това бе последният мач между двамата специалисти на  ниво Висша лига, след като германецът обяви през януари, че напуска „Анфийлд” след края на сезона.

Съществуваше вариант двамата треньори да се изправят един срещу друг още веднъж – в турнира за ФА Къп, но тази възможност вече отпадна заедно с отпадането на Ливърпул от Манчестър Юнайтед.

Но съществува ли още един шанс да видим този титаничен сблъсък между двамата? Макар и с много условности, отговорът е „да”!

Отборите на Ливърпул и Манчестър Сити заемат съответно второ и трето място във временното класиране, докато лидер е тимът на Арсенал. Разликата в точките между трите тима е съвсем минимална. Арсенал и Ливърпул са с еднакъв актив, но лондончани са с по-добра голова разлика. Манчестър Сити е с точка зад двата тима.

При равенство в точките в крайното класиране, следващият показател, който ще определи тимът, заемащ по-предна позиция е головата разлика. Ако и тя е равна, следват точките спечелени в преките двубои. В случая с Ливърпул и Манчестър Сити преките двубои не могат да бъдат взети под внимание, тъй като точките са равни след две равенства през сезона. Головата разлика към момента е в полза на „червените” (+39 срещу +35), но това може да се промени в оставащите мачове до края на сезона. Ако и тя обаче се окаже равна, то в такъв безпрецедентен случай, титлата ще бъде решена от допълнителен мач между двата тима.