Нападателят на Арсенал Габриел Жезус разкри причината да напусне английския шампион Манчестър Сити. Бразилският национал премина през лятото при „артилеристите“ от тима на „гражданите“ срещу сумата от 45 милиона паунда. Той обяви, че е решил, че е време да си тръгне от Сити заради това, че не се вписва в схемата на игра на мениджъра Хосеп Гуардиола.

„Гуардиола има свое виждане за футбола и за това какво иска на терена. Вече от теб зависи дали ще го приемеш или не. Ако не си съгласен, казват ти "благодаря" и те изпращат да търсиш друго предизвикателство. Дълго време се примирявах и се опитвах да се нагодя, но в един момент си казах: "Наистина ли искам това за себе си?". Благодарих му за всичко, той ме разбра и всеки продължи по пътя си. В Арсенал всичко е много по-различно. Футболът е различен, различни играчи, различни модели на игра“, разкри Жезус за „ESPN Бразилия“.

„Имах дълъг разговор с Артета за начина на игра на Арсенал. Той ме познава, аз също го познавам, бързо разбрах какво иска от мен. Сега съм по-свободен на терена, играя с усмивка и се опитвам винаги да давам най-доброто“, каза още нападателят.

Накрая той коментира предстоящото дерби с Тотнъм в неделя.

„Имам богат опит с дербита, още от времето в Палмейрас, после в Сити и Бразилия. Така че знам какво е дерби, но пък никога не съм играл в сблъсък между Арсенал и Тотнъм. Така че ще ми бъде за първи път. Надявам се да победим не само в първото, но и във всички останали дербита, в които ще играя“, сподели още бразилецът.