Манчестър Сити победи Брентфорд с 2:1 в драматичен мач, в който Холанд се отличи с два гола.Мачът започна с шок за домакините, след като Кийн Люис-Потър откри резултата за Брентфорд в 8-та минута. Йоан Уиса удвои преднината на гостите в 10-та минута. Манчестър Сити бързо реагира и изравни чрез Ерлинг Холанд в 19-та минута. В 32-та минута Холанд отново се отличи, за да изведе Сити напред с 2:1.

Втората част се игра при по-ниско темпо. Савиньо и Холанд имаха шансове за Сити, но Марк Флекен направи впечатляващи спасявания. В 76-та минута Савиньо удари силно, но Флекен отново се намеси. В 81-та минута Холанд разтресе лявата греда и в крайна сметка Манчестър Сити запази победата с 2:1.

Мачът започна по шокиращ начин за домакините, след като Кийн Люис-Потър от Брентфорд получи прецизно подаване в дълбочина и се озова в отлична позиция в наказателното поле. Вратарят на Манчестър Сити реагира бързо и отрази ударът му, но топката не беше изчистена достатъчно далеч. В този момент Йоан Уиса показа бърза реакция, стигна до отбитата топка и с прецизен удар с глава я насочи към мрежата. Топката се оплете в мрежата, а Брентфорд поведе с 0:1, изненадвайки публиката на "Етихад".

В 10 минута, след изпълнение на ъглов удар, топката намери пътя си до Нейтън Майкъл Колинс в наказателното поле на Сити. Той се извиси над защитниците и с мощен удар насочи топката към долния ляв ъгъл на вратата, но вратарят Едерсон демонстрира страхотен рефлекс, като в последния момент успя да спаси удара и да предотврати увеличаване на резултата. Общо 4 възможности за гол в първите 10 минути и всички те бяха за гостите от Брентфорд.

Манчестър Сити отговори с блестяща атака в 19 минута. Кевин де Бройне се озова в отлична позиция в наказателното поле, но вместо да стреля, реши да подаде към Ерлинг Холанд. Норвежкият голмайстор демонстрира хладнокръвие и с прецизен удар насочи топката в левия ъгъл на вратата. Перфектен завършек, който изравни резултата – 1:1.

В 32 минута Едерсон изпрати дълъг пас към Ерлинг Халанд, който с лекота си проправи път до наказателното поле. Останал очи в очи с вратаря, Халанд демонстрира класата си, като елегантно копна топката над стража и я прати в мрежата. Манчестър Сити поведе с 2:1.

Втората част на мача започна с по-ниско темпо. Савиньо центрира в наказателното поле за Сити, но Марк Флекен се намеси и улови топката. От своя страна, Брайън Мбемо на Брентфорд се опита да намери съотборник с центриране, но то беше неточно и не достигна до целта.

В 68 минута прецизно подаване намери Ерлинг Халанд на границата на наказателното поле и той насочи топката към десния ъгъл на вратата. Марк Флекен почти беше хванат в крачка, но с изключителен рефлекс успя да спаси в последния момент и да изчисти топката в ъглов удар.

В 76 минута Савиньо можеше да увеличи преднината на Манчестър Сити, след като получи страхотен пас в наказателното поле и отправи мощен удар към долния ляв ъгъл. Марк Флекен обаче беше на място и с брилянтно спасяване предотврати гола.

9 минути преди края на редовното време Ерлинг Холанд беше много близо до това да запише хеттрик в мача, след кто овладя прецизно подаване в наказателното поле и отправи мощен удар, който обаче разтресе лявата греда.

 

FT! МАНЧЕСТЪР СИТИ - БРЕНТФОРД 2:1

0:1 Уиса 1'

1:1 Халанд  19'

2:1 Халанд 32'

Рефер: Д. Бонд

Стадион: Етихад Стейдиъм

Стартови състави:

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Аканджи, Стоунс, Луис, Гюндоган, Ковачич, Савиньо, Де Бройне, Грийлиш и Халанд.

Брентфорд: Флекен, Колинс, Ван дер Берг, Пинок, Янелт, Айер, Ньоргард, Дамсгаард, Мбемо, Уиса, Люис-Потър.