Кълъмбъс Крю официално обяви продажбата на своя вратар Зак Стефен в Манчестър Сити. Макар че клубът от Мейджър Лийг Сокър не разкри в конкретика финансовите параметри, оттам обявиха, че става дума за историческа по размерите си сделка.

23-годишният Стефен ще премине в новия си тим на 9 юли 2019 година или иначе казано – когато се отваря вторичният трансферен прозорец в САЩ.

„Условията на споразумението не бяха разкрити, но трансферната сума е най-голямата в клубната ни история и най-значимата, която клуб от МЛС е получавал за вратар в 23-годишната история на шампионата”, уточниха от Кълъмбъс Крю.

През 2018-а Стефен беше част от сборния отбор на звездите в МЛС и вече е пълноправен американски национал. Той има 63 мача (редовен сезон) за Кълъмбъс Крю, в които регистрира 164 спасявания и 19 „сухи” мрежи. Той е вторият най-млад футболист, печелил отличието за Вратар на годината в МЛС.

Стефен играе за Кълъмбъс Крю от 2016 година след 2 сезона в немския Фрайбург. „Това исторически трансфер за клуба и специален миг за Зак Стефен, с когото много се гордеем”, коментира временният генерален мениджър на Кълъмбъс Крю – Пат Онстад. „Днешното обявление е кулминацията на период от 2 години и половина на развитие и успехи за Зак. Като човек, който работи отблизо със Зак, и от името на клуба мога да заяви, че не бихме могли да бъдем по-щастливи за него. Манчестър Сити е един от топ отборите в света и сме доволни да финализираме споразумението, което ще бъде от полза както на двата клуба, така и за самия играч”, добави Онстад.