Байерн Мюнхен официално обяви привличането на португалския национал Жоао Кансело. Крайният защитник идва под наем при баварците от Манчестър Сити до края на сезона. 

Германският хегемон ще може да го привлече за постоянно през лятото, като според Флориан Плетенберг това може да стане срещу по-малко от 70 млн. евро. 

Сделката е донякъде изненадваща, като се твърди, че 28-годишният португалец е пожелал да напусне "Етихад" след скандал с Пеп Гуардиола. За "гражданите" той изигра 154 мача и вкара 9 гола. Преди това е бил част от Бенфика, Валенсия, Интер и Ювентус. 

В Байерн Жоао Кансело ще играе с №22. 

"Много сме щастливи, че Жоао Кансело вече е част от Байерн. Взехме го под наем, но имаме възможност да подпишем за постоянно с него през лятото. Жоао е играч, за когото мислим от известно време. Той се вписва идеално в нашата концепция с атакуващия си стил на игра и динамика, а манталитетът му пасва идеално на нашата философия. Убеден съм, че Жоао ще ни помогне в следващите седмици и месеци, когато искаме да печелим титли", каза спорният директор на баварците Хасан Салихамиджич. 

"Байерн е страхотен клуб, един от най-добрите в света. За мен е огромна мотивация да играя с тези изключителни играчи в един отбор. Знам, че този клуб, този отбор живее за титли и печели титли всеки сезон. Воден съм от глада за успех. Ще дам най-доброто от себе си за Байерн", бяха първите думи на Кансело след трансфера му.