Нейтън Аке отбеляза един от головете при разгрома на Манчестър Сити с 6:3 над РБ Лайпциг в първия кръг от груповата фаза на Шампионската лига, но веднага след мача е научил да смъртта на баща си.
 
"Знам, че винаги ще бъдеш с мен. Винаги ще бъдеш в сърцето ми. Този гол беше за теб, татко", написа в Аке в Инстаграм. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nathan Aké (@nathanake)

Защитникът разкрива още, че последните седмици са били най-тежките в живота ми. 

"Баща ми беше тежко болен и нямаше лечение за болестта му. Имах късмет, че годеницата ми, семейството ми и приятелите ми бяха до мен. След всички тези трудности отбелязах първия си гол в Шампионската лига, но само няколко минути по-късно той е починал, докато майка ми и брат ми са били покрай леглото му. Може би така е било писано. Много се гордееше всеки път, когато ме гледаше да играя", добавя той.
 
10 дни преди инцидента, Аке напусна националния отбор на Нидерландия по лични причини. Изглежда, че причината е именно в болестта на бащата.
 
Нейтън е роден в Хага, но баща му Моис Аке е от Кот д'Ивоар. На 16 години се присъединява към академията на Челси, където е впечатлен от срещата си с Дидие Дрогба.
 
„Спомням си как Дрогба дойде да поздрави. Разказа ни за семейната атмосфера в клуба и как всичко работи. За мен еше много специално, защото баща ми е от Кот д'Ивоар", спомня си Нейтън.
 
26-годишният Аке премина в Сити от Борнемут срещу 45 млн. евро през лятото на 2020-а, като има вече 16 мача и два гола за "гражданите". Бранителят е изиграл и 22 срещи за Нидерландия.