Отборът на Шефилд Юнайтед е единственият тим в топ 10 на класирането на Висшата лига, който не е пожелал наказанието на Манчестър Сити за изваждане от Шампионската лига да бъде потвърдено. 

"Гражданите" първоначално бяха изхвърлени за следващите два сезона от участие в най-престижните европейски клубни турнири. Клубът веднага подаде жалба, което означава, че делото все още не е решено. Кризата с разпространението на коронавируса обаче означава, че в момента не се върши нищо по въпроса. 

Това очевидно е ядосало някои от конкурентите на Сити във Висшата лига. Всички отбори, сред настоящите топ 10 в английския шампионат, са поискали УЕФА да не допуска "небесносините" до участие в групите на Шампионската лига догодина, независимо дали делото е решено дотогава. 

Според английското издание "Daily Mail" единствено Шефилд Юнайтед не се е възползвал от тази възможност и не е подал заявление. Евентуално наказание за "гражданите" ще означава, че ще се освободи едно допълнително място за участие в европейските турнири догодина.