информации, според които Манчестър Сити прави опит да защити участието си в Шампионската лига чрез изпреварваща жалба срещу УЕФА.

До момента европейската футболна централа не оповестявала каквато и да е било санкция, като почти навсякъде се пише, че е крайно вероятно английският шампион да бъде лишен от участие в евротурнирите за срок от 1 година. Дотук единствено е ясно, че инспекторите, назначени от Комисията по финансов контрол, са приключили работата си, а оттук нататък делото е прехвърлено към Дисциплинарния съвет. Съгласно появилите се информации, Сити ще опита да оспори правото на УЕФА, както и компетентността ѝ да се произнесе по темата.

От КАС не влизат в твърде много подробности по темата в своето официално изявление по случая:

Спортният арбитражен съд (КАС) регистрира жалба, подадена от футболен клуб Манчестър Сити срещу УЕФА.

Жалбата е подаде срещу решенията на Следствената камара към Комисията за финансов контрол на УЕФА по отношение на предполагаемо нарушаване от Манчестър Сити на правилата на УЕФА за лицензирането на клубовете и регулациите за Финансовия феърплей.

Предстои да бъде стартирана процедура по арбитраж и тя ще включва размяна на писмени становища между двете страни, докато съдийски панел на КАС ще бъде назначен за изслушване на тъжбата. След като панелът бъде формално съставен, ще бъде издаден и процедурен календар. Не е възможно към настоящия момент кога ще бъде публикувано арбитражно решение по тази тема.

КАС няма да разкрива друга информация относно процедурата извън публикуването на медийно съобщение, чрез което да се анонсира решението на панела.