Главният оперативен директор на Манчестър Сити Омар Берада направи интересно изказване по отношение на Шампионската лига. Той заяви, че това е турнир на случайността, а в Англия съзряха в това намерение да се омаловажи триумфа на Ливърпул от миналия сезон.

Кампания 2018/2019 донесе безпрецедентен за английския футбол домашен требъл за Манчестър Сити, докато „гражданите” за поредна година не успяха да оставят значима следа в ШЛ, което си остава една голяма амбиция за катарските собственици. Ливърпул, от друга страна, може и да загуби битката за титлата с 1 точка (97 спрямо 98 в полза на Сити), но пък за 6-и път в своята история стана европейски клубен първенец.

Берада очевидно опита да наблегне на факта, че невинаги най-добрият отбор успява да грабне короната в ШЛ. „Тя значи много, разбира се, но ние не бихме искали да бъдем обсебени. Вярваме, че този трофей ще дойде по естествен начин”, заяви той.

„Разбира се, той би прибавил ново равнище към нашия бранд, но като цяло това е турнир на случайността. Особено в елиминационната си фаза.”

„Бих казал, че невинаги най-добрият отбор печели Шампионската лига, но обикновено най-добрият тим печели първенството”, добави Берада.

Ливърпул игра два поредни финала на Шампионската лига, като загуби този от 2018-а с 1:3 от Реал Мадрид. В момента мърсисайдци оглавяват класирането във Висшата лига на Англия с максимален актив от 24 точки след първите 8 кръга. Сити изостава с 8 точки от лидера.