Германският шампион Байерн Мюнхен ще представи във вторник новото си попълнение Жоао Кансело, който под наем от Манчестър Сити, а в споразумението между двата тима ще има и клауза за неговото откупуване на стойност от 70 милиона евро. Журналистът Флориан Платенберг разкрива още, че португалецът ще дебютира за баварците още в сряда, когато тимът излиза срещу Майнц 05 за Купата на Германия и дори се очаква да бъде титуляр.

От Байерн са се насочили към Кансело заради контузията на Нусаир Мазрауи. Баварците са били много бързи в преговорите и са изпреварили за подписа на португалския защитник Барселона. Самият футболист е провел разговор със старши треньора Юлиан Нагелсман и спортния директор Хасан Салихамиджич, в който ги е убедил, че е пределно мотивиран да помогне на тима да спечели Шампионската лига.

Причината за напускането на Кансело от „Етихад“ е бил конфликтът му с мениджъра Хосеп Гуардиола. В последните седмици защитникът загуби титулярното си място, а преди няколко дни, след като е разбрал, че няма да започне и срещу Арсенал за ФА Къп, се е скарал с испанския специалист.

Кансело вече е в Мюнхен, където ще премине медицинските си прегледи и официално ще бъде представен пред медиите във вторник.

Въпреки привличането на португалеца, Байерн ще задържи младия Йосип Станишич и няма да го праща под наем в друг клуб. Баварците обаче могат да се разделят с Бенжамен Павар, след като френският национал не е първи избор за Нагелсман. Сериозен интерес към него има от страна на Барселона, но каталунците ще изпратят оферта за него чак след края на сезона.