Отборът на Челси също е заинтригуван от възможността да привлече Лионел Меси, ако той реши да напусне Барселона през следващото лято, твърди експерта от Ла Лига Гилем Балаге. В момента аржентинският национал е в последната година от договора си, като той може да преговаря за предварителен договор с други клубове от 1 януари, ако не успее да поднови контракта си в Каталуния.

33-годишният Меси все повече губи доверие от настоящата ситуация на „Камп Ноу“ по отношение на общия дългосрочен план на клуба. Той вече не успя да се махне през изминалото лято, след като публично обяви, че иска да си тръгне.

Основен фаворит за неговия подпис обаче се смята отборът на Манчестър Сити, който е воден от Пеп Гуардиола. Сега обаче на преден план излиза и тимът на Челси.

„Сините“ вече дадоха големи пари в последно време, тъй като привлякоха футболисти като Тимо Вернер, Кай Хаверц и Хаким Зиеш, но перспективата да бъде взет един от най-великите играчи в света може да бъде твърде добра възможност да бъде захвърлена с лека ръка. Особено, ако бъде на разположение за без пари.

„Челси, определено е в уравнението, ако Меси е свободен да си търси нов отбор. Всичко това е вярно“, каза експертът Балаг в канала си в „Youtube“.