Английският шампион Манчестър Сити следи изкъсо ситуацията с капитана на Реал Мадрид Карим Бензема. „Гражданите“ дори вече са провели разговори с представители на французина, за да проучат възможността за негов трансфер на „Етихад“, твърди „El Nacional“.

33-годишният нападател е в отлична форма от началото на сезона, като има 15 гола и 8 асистенции в 17 изиграни двубоя. Договорът на Бензема изтича през лятото на 2023 година. В последните месеци обаче усилено се говори, че клубът работи по привличането на нови двама нападатели - Килиан Мбапе и Ерлинг Халанд, така че няма да е изненада, ако „Лос бланкос“ решат да се разделят с френския ветеран, за да направи място за двамата по-млади нападатели.

В същото време и Манчестър Сити иска да подсили атакуващата си мощ. Клубът бе близо до привличането на Хари Кейн през миналото лято, но трансферът пропадна в последния момент. Сега обаче мениджърът Хосеп Гуардиола се оглежда за нови попълнения в предни позиции и Бензема е един от нападателите, които са в списъка му.

Французинът също е заинтригуван от възможността да премине на „Етихад“ и да работи с Гуардиола. Той е наясно, че ако Реал привлече Мбапе и Халанд, ще получава доста по-малко игрови минути, а това няма да му се хареса, което може да го накара да се замисли за смяна на клубната си принадлежност в края на кариерата си.