Интересът, от страна на чужди отбори, към звездата на Ювентус Пауло Дибала се усилва все по-сериозно. Както е известно, настоящият договор на аржентинеца изтича през лятото и той може още сега да преговаря с други клубове и да подпише предварителен договор.

Най-новото име, което бива свързвано с 28-годишния Дибала, е това на английския шампион Манчестър Сити, твърди „Gazzetta dello Sport“. Досега се знаеше за интерес от страна на Интер, Манчестър Юнайтед и Ливърпул.

Пауло Дибала

източник: sofascore.com

„Гражданите“ обаче може да изпреварят конкурентите си. Твърди се, че от „Етихад“ вече са се свързали с агента на футболиста и са му отправили доста сериозно предложение. Желанието на Сити е да подпише с Дибала до 2026 година, като са му предложили и солидна заплата в размер на 10 милиона евро на година.

До момента това е най-добрата оферта към Дибала от всички заинтересовани страни. От Ювентус също правят всичко по силите си да задържат 28-годишния футболист, но последната оферта на „бианконерите“ е била доста по-ниска от тази на Ман Сити. Тя е била за заплата в размер на 7 милиона на година плюс бонуси, а продължителността на контракта е била до 2025 година.

От началото на сезона Дибала е водещият голмайстор на Ювентус с 11 гола в 22 изиграни мача във всички турнири.