Манчестър Юнайтед е готов да започне офанзива за звездата на Нюкасъл Бруно Гимараеш, след като се очаква „червените дяволи“ да привлекат и спорния директор на „свраките“ Дан Ашуърт, който се присъедини към клуба шест месеца, след като Гимараеш пристигна на „Сейнт Джеймсис Парк“.

Очаква се преговорите между двата клуба да приключат скоро и Ашуърт ще поеме същия постна „Олд Трафорд“, а една от първите му задачи ще бъде да убеди Гимараеш да го последва, твърди. Бразилецът играе за „джордитата“ от януари 2022-а година и бързо се превърна в ключов играч за мениджъра Еди Хау, отбелязвайки три гола и записвайки седем асистенции през този сезон.

Добрите му изяви привлякоха погледите на по-големите отбори от Висшата лига. Според AS, Юнайтед е готов да се включи в битката за 26-годишния полузащитник, който е много харесван от Ашуърт, но цената му от 100 милиона паунда може да се окаже сериозен проблем. Това е клаузата за откупуването му, запасана в договора му.

Съобщава, че Манчестър Сити вече е установил контакт с представители на Гимараеш, като мениджърът Хосеп Гуардиола също се счита, че е голям почитател на играта на бразилеца. Ливърпул и Челси също имат интерес към халфа.