Английският шампион Манчестър Сити проучва възможността да привлече полузащитника на Нюкасъл Бруно Гимараеш през идното лято, разкрива FootballTransfers. Информацията гласи, че „гражданите“ имат сериозен интерес към аса на „свраките“, тъй като шампионите ще искат да подсилят халфовата си линия.

Гимараеш е известен със способността си да контролира темпото на играта, да разбива противниковите атаки и да носи опасност в нападение с голове и асистенции. Смята се, че мениджърът Хосеп Гуардиола харесва гъвкавостта и упоритостта на бразилския национал. Испанецът също е запален и по сънародника му Лукас Пакета от Уест Хем, но продължаващите му проблеми извън терена, означават, че преминаването му на „Етихад“ малко вероятно.

По-рано беше съобщено, 26-годишният Гимараеш ще напусне „Сейнт Джеймс Парк“ в края на сезона, в опит да намери клуб, който ще се състезава в Шампионската лига. Предполага се, че интерес към него има от испанските Барселона и Реал Мадрид, но изглежда малко вероятно подобен трансфер да се реализира, тъй като Нюкасъл е поставил цена на своя футболист от 100 милиона паунда, колкото е откупната му клауза в договора с „джордитата“.