Спортният директор на Манчестър Сити Чики Бегиристайн е провел среща с агента на футболиста на Бенфика Жоао Феликс – Жорже Мендеш през тази седмица във Франкфурт, разкриват британските издания.

„Гражданите“ проявяват много сериозен интерес към португалския талант, който е сочен за новия Кристиано Роналдо.

Лично мениджърът на „небесносините“ Хосеп Гуардиола е настоял пред ръководството на клуба за привличането на 19-годишния футболист.

Смята се, че Манчестър Сити е готов да активира освобождаващата клауза, която е записана в договора на Феликс с Бенфика, за да си гарантира неговите услуги. Тя възлиза на 120 милиона евро.

Английският клуб напредва в преговорите с агента на играча – Жорже Мендеш, което също е от ключово значение. Ако Манчестър Сити се разбере с Мендеш относно личните условия на Феликс, то „гражданите“ не се очаква да имат проблем да осъществят трансфера.

Последните информации сочат, че Манчестър Сити на този етап изпреварва Ювентус и Реал Мадрид в битката за подписа на младока.

Припомняме, че преди дни в португалските медии се появиха информации, че от Бенфика са отхвърлили оферта на стойност 75 милиона евро от Ювентус за Феликс.