Отборът на Манчестър Сити има сериозен интерес към звездата на Лийдс Юнайтед Калвин Филипс, твърди в днешното си издание „Mirror“. Настоящият английски шампион е в търсене на нов полузащитник, след като през лятото ветеранът Фернандиньо ще напусне, а най-вероятно и Илкай Гюндоган.

Мениджърът на „гражданите“ Хосеп Гуардиола е харесал полузащитника на Лийдс и неговите възможности да се справя еднакво добре в двете фази на играта. Очакванията са от Лийдс да се разделят трудно с играча и да искат сериозна сума за оценявания на около 50 милиона евро Филипс.

През зимата те отказаха предложение на стойност 50 милиона паунда от страна на Уест Хам и очакванията са да поискат между 60 и 70 милиона паунда. През миналото лято от Манчестър Сити платиха 100 милиона за Джак Грийлиш от Астън Вила, но се провалиха в опитите си да привлекат Хари Кейн.

Филипс е сред разглежданите варианти за подсилване на халфовата линия на градския съперник Манчестър Юнайтед, но „Mirror“ смята, че той ще предпочете оферта на шампионите, ако се наложи да избира.