Английският шампион Манчестър Сити следи ситуацията с централния защитник на Евертън Джарад Брантуайт, пише Daily Mail. 21-годишният англичанин прави силен сезон на фона на продължаващата битка за оцеляване на „карамелите“, а скоро се очаква да направи и своя дебют за „Трите лъва“ по-късно тази седмица в приятелския двубой срещу Белгия.

Неговите изяви привлякоха вниманието на редица топ клубове и Манчестър Сити определено е сред тях. „Гражданите“ имат доста голям избор от централни бранители от световна класа, което се подчертава от факта, че попълнението от миналото лято Йошко Гвардиол все още не се е утвърдил като сигурен титуляр.

Въпреки това, на „Етихад“ са готови да вземат още един играч на тази позиция, като държат под око напредъка на Брантуайт, особено като се има предвид, че той е английско момче, млад е и показва технически характеристики, подобни на Джон Стоунс, който се подвизава и в средата на терена за Сити през сезона.

Градският съперник на шампионите - Манчестър Юнайтед, също е в битката за подписа на Брантуайт и дори се смята за фаворит, макар че Тотнъм и Реал Мадрид също имат интерес към защитника. Проблемът за „червените дяволи“ може да бъде исканата от Евертън сума – минимум 70 милиона евро. В идеалния случай Юнайтед ще трябва да продаде няколко играчи през идното лято, за да помогне за финансирането на нови попълнения.