Генералният мениджър на германския национален отбор по футбол Оливер Бирхоф беше категоричен, че евентуален трансфер на Лерой Сане от Манчестър Сити в Байерн Мюнхен ще има благотворно влияние върху цялата Бундеслига.

23-годишният нападател за момента отказва да поднови договора си с „гражданите”, които вече отправиха няколко предложения. Предполага се, че това е начинът Сане да си издейства продажба в Байерн, който е най-сериозният кандидат за подписа му. Шампионът на Англия обаче се намира в силна позиция, тъй като до края на споразумението със Сане остават още 2 години.

Една оферта на баварците – на стойност 80 милиона евро – вече беше отхвърлена, като президентът Ули Хьонес заяви, че „небесносините” настояват за „космически пари”. Това навежда на мисълта, че тяхната идея е за сума от порядъка на 100 милиона евро.

Според Бирхоф преминаване на Сане в Байерн би била правилна стъпка в кариерата на крилото. „Бундеслигата определено ще извлече ползи от играч като Лерой Сане. Много е важно в първенството да се играе на най-високо ниво”, коментира някогашният нападател.

„Също така е от значение да играеш регулярно. Всеки играч става по-добър, ако тренира с топ  футболисти и трябва да се съревновава с подобни отбори всяка седмица”, допълни Бирхоф.

23-годишният Сане беше със статут на титуляр в началото и по средата на историческия сезон 2018/2019 за Манчестър Сити, но към края на кампанията, когато отказите му спрямо ръководството зачестиха, мениджърът Хосеп Гуардиола започна да ограничава игровите му минути.