Нападателят на РБ Лайпциг Тимо Вернер сподели притесненията си, че евентуален трансфер в английските грандове Манчестър Сити или Ливърпул би намалило драстично игровото му време през идната кампания. 

Вернер е искан от редица водещи европейски клубове, сред които вече се включва и Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" се интересуват от активирането на клаузата от 51 милиона евро за подписа на играча, но самият германски стрелец признава, че отборът не е на това ниво, което беше преди време. 

Отделно звездата на "биковете" сподели и притесненията си във връзка с трансфер в Ливърпул или Манчестър Сити, тъй като е наясно, че възможностите му за изява може да са далеч по-редки.

"В сегашния момент от кариерата ми има два варианта за продължаване напред. Единият е да стана част от гранд като Ливърпул или Манчестър Сити. Това са страхотни отбори със страхотни треньори", започна Вернер. 

"В този момент обаче си задавап и въпросът дали искаш да си там, тъй като конкуренцията за места изначално е жестока и само ще стане още по-трудно. Трябва да погледнеш от тази гледна точка". 

"От друга страна стоят отборите, които имат нужда от изграждане на ново, тъй като не са способни да се борят на най-високото ниво, както преди са го правели. Манчестър Юнайтед е сред тези отбори", завърши размишленията си по темата стрелецът.